НОВИНИ

Представяне на експозицията 1 Avenue Rap в Пловдив

29/08/07

Изложба  с избрани творби от колекцията на посолството
на Република България в Париж - 1, Avenue Rapp, 75007 Paris, France  е заглавието на изложбата която бе открита от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин в Художествената галерия на Пловдив на 13 април 2007 г. Тя е част от програмата на дискусионния форум „От Римските договори към бъдещето на разширения Европейски съюз: конституция, гражданско участие, идентичности”, който се провежда в града.
Експозицията е представена от Държавния културен институт и включва част от богатата колекция на посолството на Република България в Париж. Живописните и графични произведения на около 20 български автори бяха върнати временно в страната за основна реставрация. След няколко представяния в български градове ще заемат отново местата си в интериора на стилната сграда от ХIХ  век на парижката ул. “Рап” 1, на чиято фасада се вее българският флаг.

На откриването присъстваха ръководителя на Представителството на Европейската комисия г-н Хътчисън и кмета на града д-р Иван Чомаков, дипломатичски представители, много културни дейци.
В Пловдив експозицията беше открита за публиката до края на месец април.