НОВИНИ

Второ издание на международната студентска изложба „ТРАНСФОРМ”

07/04/11

От 06.04. до 08.05. 2011 Г.  Националната художествена академия в София е домакин на второто издание на международната студентска изложба Трансформ. Началото бе поставено през 2009 г. в Истанбул. Участие в него вземат художествените академии от Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция,  Македония, Словения, Сърбия, Хърватия, Румъния и Турция.  
ТРАНСФОРМ е международен форум  в областта на изобразителното изкуство.  Неговите цели са чрез културен диалог – серия от изложби в десет града на Югоизточна Европа, дискусии и други инициативи, да се представят важни художествени и научни разработки, нови перспективи, както пред бъдещите художници, така и пред образованието по изкуство в международен контекст.
Форумът се провежда под патронажа на кмета на София и съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Държавния културен институт към Министерството на външните работи.
В рамките на форума на 07.04. 2011 г. се проведе международна конференция, посветена на проблемите на образованието в областта на изкуствата. Участие в нейната работа взе и директорът на ДКИ – г-жа Людмила Димитрова.  
Изказване на г-жа Людмила Димитрова