НОВИНИ

„РИСУНКА БЕЗ ГРАНИЦИ”

17/02/11

На  21 февруари от 18.00 часа в Галерия „Мисията” се състоя официално откриване на изложба  „РИСУНКА БЕЗ ГРАНИЦИ”, която  представя творби от проф. Даян Едисън (САЩ) и проф. Екатерина Русинова. Идеята за тази изложба възниква на основата на общите им възгледи за натурата на портрета. Експозицията представлява две колекции от портрети, които, макар и различни по използваните изразни средства,  са близки като емоционално и естетическо въздействие.
Проф. Даян Едисън е преподавател по рисуване и живопис в Академията по изкуства към Университета на Джорджия, САЩ. В момента е стипендиант по програма за образователен обмен „Фулбрайт” и преподава в департамент „Изящни изкуства” на Нов български университет. Това дава невероятната възможност на студентите да се докоснат до нейната специфична техника в областта на реалистичния портрет. Реализирала е множество самостоятелни и групови изложби и е официално представена от Галерия „Джордж Адамс” – Ню Йорк, САЩ.
Проф. Екатерина Русинова е преподавател по рисуване и приложна графика, ръководи департамент „Изящни изкуства” в Нов български университет. Тя е изявен автор в областта на графичния дизайн и рисунката. Има многобройни участия в международни и национални изложби, както и награди за постижения в областта на опаковката и етикета. В момента твори в областта на експресивния, реалистичен портрет.
Изложбата „Рисунка без граници” е инициирана от Нов български университет, с любезното съдействие на Държавния културен институт, МВнР и Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт”.
Експозицията ще бъде отворена до 28 февруари. Адрес на Галерия „Мисията” – ул. „Алфред Нобел” №2/срещу официалния вход на МВнР

 

Ключови думи изложби 2011, рисунка