НОВИНИ

Посолството в Лондон в сътрудничество с Ричмъндския американски университет

14/02/11
На 11 февруари 2011 г. студенти от магистърската програма по Международни отношения към Ричмъндския американски университет посетиха българското посолство в Лондон като част от установеното партньорство между университета и дипломатическото представителство. Студентите имаха възможност да се запознаят със структурата на посолството и организацията на работния ден на дипломатите, както и със спецификите на българската дипломатическа служба като цяло. Те посетиха служба „Консулски въпроси” и служба „Печат и култура”, след което имаха възможност да разгледат представителните салони на посолството, където разговаряха с посланик Любомир Кючуков.
По-рано през седмицата, по покана на директора на магистърската програма д-р Джеймс Бойс, посланик Кючуков изнесе лекция за външнополитическите приоритети на България пред студенти от университета.
В рамките на проведените разговори с ръководството на магистърската програма по Международни отношения бе обсъдена възможността за развитие на взаимоотношенията между Ричмъндския университет и български университети. Ричмъндският университет е един от водещите университети във Великобритания, в който се обучават голям брой български студенти, като желанието на ръководството на университета е да се структурират и формализират съществуващите отношения, установявайки сътрудничество с български висши учебни заведения.