НОВИНИ

Изложба на Янко Бонев и Павел Митков в българското посолство в Лондон

19/01/11

На 11 януари 2011 г. в галерия „София” към посолството на Република България в Лондон бе открита изложбата „Амалгама”. Експозицията представя творби на скулптора Янко Бонев и художника Павел Митков.

Янко Бонев е известен в областта на монументалната пластика, като предпочитаният от автора материал за работа е бронзът. През годините участва в редица национални изложби, а негови творби и реализирани проекти могат да бъдат видяни в различни български градове. Името на Янко Бонев присъства в Българската енциклопедия за монументални изкуства.

Павел Митков има над 30 самостоятелни изложби в Европа, САЩ, Филипините, Япония. Той е носител на редица международни отличия за изобразително изкуство Основни мотиви в творчеството му са градските пейзажи, старите възрожденски къщи, българското Черноморие, цветята и абстракциите.

За първото си представяне в британската столица българските творци обединиха талант в сферата на скулптурата и живописта в хармонично единство - Янко Бонев участва с 25 скулптори от бронз на различна тематика, а Павел Митков с 15 платна, специално подготвени за изложбата в Лондон.

Гостите на събитието, сред които представители на културните и академични среди, ценители на изобразителното изкуство, приятели на България, посрещнаха с голям интерес и внимание изложбата.

Тя ще продължи до 25 януари 2011 г. в галерия „София” към посолството на Република България в Лондон.