НОВИНИ

Българска селекция във фестивала Paris Tout Court

06/03/08
Българска селекция във фестивала Paris Tout Court

Фестивалът за късометражно кино Paris Tout Court се провежда в Париж между 11 и 18 март. Тази година партньор на фестивала е посолството на България в Париж и Държавният културен институт. Програмата “На изток от екрана – Българско младо кино”  се провежда под патронажа на посланик Ирина Бокова.

Селекцията включва 12 късометражни филма:  "Лошият заек" на Димитър Митовски и Камен Калев, "Март" на Игор Христов, "ТИР" на Радой Николов, "А+Е" на Цветомира Николова, "Двама на моста" на Николай Мутафчиев, "Happy in My Shoes" на Деян Русев – Бърт, "Преди живота, след смъртта" на Драгомир Шолев, "Въздушният аз" на Свилен Димитров, "Winterlong" на Тимо Поллукко, "Играта" на Кристина Грозева, "Zuzufamily" на Мирослав Мирчев, "Валсове и танга от село Бела Вода" на Иван Владимиров. Те ще бъдат представени в две серии.

На събитието на 13 март присъстваха видни парижки филмови дейци, представители на интелектуалните кръгове и на българската диаспора, дипломати и журналисти. Фестивалът обхваща състезателна програма за франкофонско, национално и чуждестранно направление с общо 116 филма от 34 страни. Българската панорама обединява филми с много международни награди.