НОВИНИ

Откриване на изложбата „Споделеното изкуство на Балканите – традиции и съвременност“ в Босна и Херцеговина

11/11/22

На 14 ноември от 12:00 ч. в сградата нa художествената галерия, намираща се в сградата на кметството на Дистрикт Бръчко, ще бъде официално открита изложбата „Споделеното изкуство на Балканите – традиции и съвременност“. Събитието е организирано по инициатива на посолството на Република България в Босна и Херцеговина, Национален дарителски фонд „13 Века България“ и с любезното съдействие на Държавния културен институт към министъра на външните работи на Република България.

 Изложбата ще остане отворена за публика до 14 декември 2022 г.

Творбите, част от изложбата „Споделеното изкуство на Балканите – традиции и съвременност“, са създадени от участници в Четвъртия международен младежки арт фестивал „Река на толерантността“, организиран от НДФ „13 века България“ под патронажа на ЮНЕСКО. Тя включва общо 30 графики и фотографии от 25 преподаватели и студенти от Националната художествена академия в София, от Солунския университет „Аристотел“ - Гърция, Националния университет по изкуствата в Букурещ - Румъния и Университета по изкуствата в Белград, Сърбия.

Създадените специално за „Река на толерантността“ творби са дарени от авторите на НДФ „13 века България“ и са публикувани в специален двуезичен каталог, посветен на четвъртото издание на младежкия арт фестивал.