НОВИНИ

Премиерно представяне на изложбата на ДКИ „България от птичи поглед“ по повод 6 септември в Милано

08/09/22

Генералното консулство на Република България в Милано организира съвместно с Община Милано премиерното представяне на новата изложба на ДКИ „България от птичи поглед“ по случай Деня на Съединението на България в изложбено пространство близо до Арката на Мира в град Милано.

В официалното честване на 6 септември 2022 г. Илиян Лолугов, началник отдел в ДКИ, представи изложбата на Александър Иванов, като акцентира върху нестандартния и интригуващ подход на автора да улови красотите на България от въздуха в търсене на внушителни кадри, характеризиращи емблематични за страната ни природни обекти и културни паметници.

Изложбата  „България от птичи поглед“  представя авторска селекция от 25 голямо-форматни панорамни фотографии на Александър Иванов,  които са заснети в продължение на 17 години и над 500 летателни часа с моторен делтапланер.

Сред официалните гости на събитието бяха съветникът по културата в Община Милано, кметовете на градовете Болгаре, Борго Верчели, Виджевано, генерални консули и представители на Консулския корпус на Милано и Ломбардия, представители на Конфиндустрия, представители на на местната и централната администрация, деловите среди и неправителствения сектор, асоциациите на българската общност в града.