НОВИНИ

Фотоизложбите „Покривите на София” и „Традиции” участваха в програмата на първата балканска обиколка на външния министър Николай Младенов

11/05/10
В рамките на започналата на 5 май първа балканска обиколка на министър Николай Младенов, Държавният културен институт, съвместно с посолството на България в Скопие, организира две фотоекспозиции от проекта „Пътуващи изложби”.
Изложбата „Покривите на София”, на фотографа Бистра Бошнакова, беше представена в Градската библиотека на Скопие. В словото си за откриването министър Младенов, използва символиката и посланието на изложбата, за да сподели с присъстващите желанието на България да работи за съграждането на основите на един стабилен дом на Балканите и заедно с останалите държави от региона да участва активно в развитието на Европейския съюз.
Експресивният фоторазказ за най-интересните и живи български традиции, представени в експозицията „Традиции”  на фотографа Александър Михайлов, бяха повод при откриването на изложбата министър Младенов да сподели пред младата аудитория от студенти в Югоизточния университет в Тетово гордостта, че България е съхранила своите обичаи, които са част от богатството на мултиетническите Балкани.
И двете изложби предизвикаха интерес и бяха оценени високо от присъстващите на откриването гости.