НОВИНИ

24 май във Венеция: международен форум и изложба, посветени на българската култура

25/05/22

На 24 май в  аулата на университета Ка Фоскари във Венеция се състоя конференция на тема “България за променящото се бъдеще на Европа”, организирана от университета Ка Фоскари, европейската комисия във Венеция, Съвета на Европа и др.

Участие взеха  професори, писатели и преподаватели от България и Италия - Амелия Личева, Георги Господинов, Георги Каприев, Дузепе ДелАгата, Теодора Димова, Дария Карапеткова, Вася Велинова,  Аксиния Джурова, Илияна Кръпова и др. Специален гост и учасник бе еврокомисарят Мария Габриел, приветствие произнесе също и Генералният консул на Р България в Милано г-жа Таня Димитрова.

В рамките на програмата директорът на Държавния културен институт към министъра на външните работи Снежана Йовева и проф. Аксиния Джурова представиха пред аудиторията и откриха двуезичната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“, както и  едноимения каталог към нея.

Изложбата се радва на интерес от академичната и студентска общност в университета и ще остане във Венеция до края на юли.