НОВИНИ

Представяне на романа „Absolvo te“ на писателя Георги Бърдаров във Франкфурт на Майн, Германия

17/03/22

      На 15.03.2022 г. във Франкфурт бе представен „Absolvo te“ -вторият роман на писателя Георги Бърдаров, носител на Европейската награда за литература за 2021 г.

     На събитието в Генералното консулство във Франкфурт присъстваха както почитатели на автора от българската общност, така и много изтъкнати гости от германска страна, сред които почетниятконсул на Република България във федерална провинция Хесен д-р Инго Ендрик Ланкау, Юмас Медоф – ръководител на съвета за чужденците към общината във Франкфурт, Тереза Геринг от Еврейския музей, един от най-известните и авторитетни чуждестранни българистиг-жа Зиргун Комати, както и представители на националната библиотека и медиите.

     Началото на литературната вечер бе даденоот г-жа Антоанета Байчева- генералният консул на Република България във Франкфурт на Майн. В своите встъпителни думи при представянето на автора тя наблегна на вечните теми, които поставя романа и актуалността им днес.

     Георги Бърдаров изрази своето огромно задоволство от факта, че книгата му е преведена и издадена на немски език и радостта си, че премиерата на романа започва именно от Франкфурт.

     Кратък филм и мултимедийна презентация насочиха вниманието към основната тема и идея на „Absolvote“. По един съвременен и интересен начин за представяне на книга бе събуден огромен интерес сред присъстващите и бе дадена възможност за дискусия с автора по актуални въпроси.

     Традиционно вечерта приключи с прием, в рамките на който гостите имаха възможността да продължат разговора с автора и да споделят мненията си по книгата. Раздадени бяха множество автографи и направени снимки с автора.