НОВИНИ

Изложбата "Чудотворни икони и свети мощи на Балканите" беше открита в Културно-информационния център на Република България в Скопие

07/02/22

На 4 февруари директорът на Държавния културен институт към МВнР Снежана Йовева-Димитрова откри изложбата "Чудотворни икони и свети мощи на Балканите" в Културно-информационния център на Република България в Скопие. Изложбата е съвместен проект с Център за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев" и гостува по покана на директора на БКИЦ-Скопие Антония Велева.

Специални гости на събитието, което се реализира с медийното партньорство на БТА, бяха министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски, председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов и посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов. Присъстваха също и генералният директор на БТА Кирил Вълчев, генералният директор на БНР Милен Митев и главният оперативен директор на БТВ Господин Йовчев, дипломати, медии, гости.

"Най-важното послание от тази изложба е, че вярата може да ни направи по-силни и уверени да сме заедно и вярвам, че тя ще продължи своя път и в Битоля и на други места, където културата може да бъде истинския мост между нас", каза Снежана Йовева при представянето.

Експозицията ще остане открита до края на февруари месец, а след това ще гостува в генералното ни консулство в Битоля, съобщи Антония Велева, ръководител на Културно-информационния център на Република България в Скопие.

Ключови думи изложба