НОВИНИ

Българско участие в Шестия европейски литературен фестивал, 27 ноември – 19 декември 2021г. в Китай

19/01/22

В края на 2021 г., със съдействието на Държавния културен институт, България взе участие в Шестия европейски литературен фестивал в Китайна тема „Четене между редовете през дамските очи“. Институтът осъществи контакти с писателките Ина Вълчанова и Емилия Пройнова, а посолството на Р България в Китай предостави материалите им на организаторите на фестивала. Ина Вълчанова беше одобрена за участие.

Шестият европейски литературен фестивал в Китай събира водещи писатели от целия Европейски съюз в Китай в празник на книги, автори и читатели. Европейски и китайски писатели се събраха онлайн, за да покажат общото си богатство от литературни таланти, да обсъдят творчеството си и да споделят идеи и опит. Откриването на фестивала се проведе в онлайн формат на 27 ноември 2021 г. За повече информация за програмата на фестивала: http://eu-china.literaryfestival.eu/events/.

С цел увеличаване на видимостта на българското изкуство в Китай посолството пое инициативата да съдейства за включването на писателката Емилия Пройнова в онлайн дискусия с китайската поетеса Хун Су в рамките на фестивала „Батуру“ за постиженията и правата на жените. 

Видеозапис от участието на Ина Вълчанова.