НОВИНИ

Откриване на изложбата „Българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ в Тунис

22/11/21

На 19 ноември 2021 г. посланик Веселин Дянков откри тематичната изложба „Българските паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ в Младежкия център за култура и спорт - Менза в Тунис. Изложбата бе организирана съвместно с Държавния културен институт към Министъра на външните работи и с подкрепата на Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

В своето слово посланик Дянков посочи, че изложбата е организирана в контекста на честването на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Тунизийската република, 75-та годишнина от създаването на ЮНЕСКО и 65 години от присъединяването на България към организацията. Експозицията дава възможност на тунизийската публика да се запознае с богатството на българското културно-историческо наследство и природа.

Гост на събитието бе генералният директор за международно сътрудничество на Министерството на културата на Тунис г-жа Фейка Лауани. В своето приветствие, от името на министъра на културата, тя оцени високо усилията на посолството и на Държавния културен институт за развитието на сътрудничеството в областта на културата между България и Тунис. 

На събитието присъстваха представители на дипломатическия корпус и българската общност в Тунис.

Изложбата ще бъде отворена до 28 ноември 2021 г.