НОВИНИ

ДКИ е част от фестивалната програма на „MASTER OF ART“ Копривщица, 2021

19/08/21

 

Филмовият Фестивал “Мастер оф Арт” е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа Международен Филмов Фестивал за документални филми за изкуство, който се провежда в България. Неговата програма е посветена на документалното кино, което разглежда творческите виждания върху историята на изкуството, съвременното изкуство, както и отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време.

Шестото издание на филмовия фестивал "Master of Art" ще се проведе в 6 града - София (25 август - 12 септември), Пловдив (25 август -12 септември), Варна (14 - 22 септември), Стара Загора (26 август - 2 септември), Бяла и Копривщица (25-29 август).

По време на фестивала в Копривщица за първи път на живо ще свири цял симфоничен оркестър и ще бъде изпълнявана музика от различни музикални жанрове - опера, мюзикъл, джаз и фънк. Всички посетители ще имат възможност да гледат и едни от хитовите заглавия от лятното издание на Филмовия фестивал "Master of Art".

Мобилната експозиция "Посоки" и филмът "15 години Държавен културен институт" на ДКИ също ще бъдат част от фестивалната програма в Копривщица.

Цялата програма на Фестивала може да бъде свалена от тук: https://we.tl/t-H47ecDt8k1.

Ключови думи филми, Master of Art