НОВИНИ

Виртуална фотографска изложба в Женева представя женската сила

01/05/21

Имаме удоволствието да Ви поканим да посетите виртуалната фотографска изложба, организирана от Службата на ООН в Женева по повод 1 май – Международен ден на труда. Тя е под наслов „Не е женска работа“ (Not А Womаn‘s Job) и представя историите на жени, допринесли за преодоляване на стереотипите за "мъжка" и "женска" професия и за утвърждаване на правото на равен достъп на жените до всички работни места без дискриминация по полов признак. Изложбата включва 170 фотографии, предоставени от постоянните представителства на държави-членки към ООН в Женева.
България, с любезното съдействие на Държавния културен институт към Министъра на външните работи на Република България, участва с фотография на Мария Атанасова (1926-2000) - първата жена граждански пилот в България и първата жена командир на тежък тип самолет в света.

Изложбата беше открита на 1 май между 9 и 10 ч. от Генералния директор на Службата на ООН в Женева, г-жа Татяна Валовая, а изложбата бихте могли да разгледате на следния линнк: https://sites.ungeneva.org/not-a-womans-job/eastern-european-group/eastern-european-group.html.

 

Ключови думи ООН Женева