НОВИНИ

Посланикът на Република България в Китай представи Фотоизложбата “Аромати от България” на Фестивала на розата в град Дзинан

10/05/21

В периода 6-7 май 2021г.  посланикът на Република България в Китай г-н Григор Порожанов участва във Фестивала на розата в побратимения с Казанлък град Дзинан, главен град на провинция Шандун. По време на фестивала, посланик Порожанов откри Фотоизложбата “Аромати от България” на ДКИ към МВнР, откри Казанлъшка градина в район Пинин на град Дзинан, и участва като главен гост в Церемонията по откриването на третото издание на Международното изложение за продукти с роза, където той отправи ключово приветствие. За изложението посолството фасилитира българско участие на фирми за продукти с роза.
В рамките на събитията на Фестивала на розата в град Дзинан, посланик Порожанов проведе разговори с партийния секретар на Община Дзинан, кмета на град Дзинан и с Директора на Офиса за международни връзки на Община Дзинан, както и с ръководството на район Пинин. Той обсъди с китайските домакини възможностите за по-нататъшно развитие на културните връзки на България с град Дзинан, както и подобряването на търговията и сътрудничеството в областта на розопроизводството и производството на продукти с роза.

От 14 май колекцията от фотоетюди „Аромати от България“ на Държавния културен институт към МВнР е официално представена и онлайн на сайта на Офиса за международни връзки на Община Дзинан, както и на техния официален Фейсбук и Туитър.