НОВИНИ

Визуално-поетичният маршрут на скритите букви

07/05/21

Държавният културен институт към министъра на външните работи отново е партньор на инсталацията с пейки букви на кирилицата.

Нов комплект пейки-букви, Визуално-поетичен маршрут, изцяло нова визуална идентичност, гостуване в различни европейски градове, поетическа антология и 3D мапинг са елементите, които изграждат програмата на „Скритите букви“ до края на годината. На деня на „Св. св. Кирил и Методий“ и професионалния празник на библиотекарите от 20:00 ч., Фондация „Прочети София“ ще представи новосъздадените пейки от проекта “Скритите букви”.

През 2021 г. „Скритите букви“ продължават да добавят допълнителни връзки между поезията, града и типографията. Новата визуална идентичност на проекта, която обединява тези три линии, ще бъде вписана във всеки детайл на тазгодишната програма на проекта. Той ще продължи и с представянето на новия комплект от пейки-букви, който ще бъдат изработени от по-устойчив и здрав материал, като графичния стил, изработен от Костадин Кокаланов, ще бъде пренесен и върху самите пейки. Те ще останат пред Националната библиотека до 21 май, а след това ще отпътуват за Брюксел. До края на годината пейките ще бъдат още в Подгорица, Мюнстер, Франкфурт и Единбург.

Скритите букви: Визуално-поетичен маршрут