НОВИНИ

Европейски дни на наследството 2020 г.

14/09/20

      За поредна година Министерството на външните работи и Държавният културен институт се присъединяват към Европейските дни на наследството, организирани от Министерството на културата, Столична община, Френския културен институт и посолството на Франция в София.

       Тази година мотото на инициативата е „Опознайте културното наследство за цял живот!“, а целта ѝ е да запознава широката публика със сгради, които имат високо архитектурно и културно значение, но са по-трудно достъпни за посетители.
       На 19 септември посетителите на Министерството на външните работи ще имат възможността да научат повече за историята на сградата на министерството, Скулптурния парк - една от най-емблематичните български колекции на монументална, паркова скулптура и автентични археологически паметници (архитектурни детайли, фрагменти и др.), представящи скулптурното наследство по българските земи от древността до днес по време на двете обиколки, организирани през деня.

      Първа група -  от 11.15 –  до 12.00 ч.

      Втора група –  от 12.15 – 13.00 ч.

Място на тръгване: Приемната пред МВнР


      Между 10.30 ч. и 12.30 ч. галерия "Мисията" на Държавния културен институт ще отвори вратите на българските дипломатически мисии в Париж, Берлин и Белград с тематична презентация - „ДА НАДНИКНЕМ В МИСИИТЕ“.

     Събитието е организирано при спазване на всички противоепидемични мерки за дистанция и дезинфекция.