НОВИНИ

Откриване на изложбата „През очите на плаката: изкуство от Балканите“ в гр. Бразилия

08/11/19
На 6 ноември 2019 г. посолството на Р България в Бразилия откри в Културния център „Ренато Русо“ в гр. Бразилия изложбата „През очите на плаката: изкуство от Балканите“, селектирана колекция от плакати на Културния институт към Министерството на външните работи и Международното триенале на сценичния плакат – София. В експозицията присъстват 30 творби, посветени на спектакли, концерти, изложби и фестивали, които са се случили през последните две десетилетия в различни точки от Балканите – Сърбия, Словения, Турция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Гърция, Румъния, Черна гора и България. Авторите им са както влиятелни фигури от света на графичния дизайн, така и дебютиращи артисти. Изложбата ще бъде представена в гр. Бразилия до 18 ноември 2019 г.
При откриването приветствено слово произнесоха временно управляващият посолството на Р България в Бразилия г-жа Магдалена Илиева и Секретарят по културното наследство към Секретариата за култура и креативна икономика на Федералния окръг Бразилия г-н Кристиян Брайнер.  
На събитието присъстваха представители от кабинета на Губернатора и Секретариата за култура и креативна икономика на Федералния окръг Бразилия, посланици и дипломати, журналисти, българи, живеещи в гр. Бразилия, преподаватели и студенти от Университета на Бразилия.