НОВИНИ

Изложба на картини на български художници за деня на Независимостта на България в Ливан

17/09/19

     На 16 септември 2019 г. в Посолството на Република България в Бейрут, Ливан се откри изложба на 13 български художници, представени от пловдивската галерия „Хеброс Арт” и Асоциацията на завършилите образованието си в България ливански граждани (ABGL). Изложбата се провежда под егидата на управата на община „Хазмие”, със съдействието на Държавния културен институт към Министерство на външните работи на Република България и авиокомпания „България Еър”.

     Експозицията представя една пъстра палитра от творби, създадени с използването на различен вид техника или комбинация от техники. Сред участниците са Атанас Хранов, Румен Нечев, Христо Бозуков, Ангел Пачаманов, Ненко Чанев, Вихра Григорова, Аспарух Сърбов, Валери Ценов, Николай Няголов, Геракси Гераксиев, Георги Коларов, Георги Петров и Тодор Овчаров.

     Втора изложба по същия повод ще бъде открита в реставрирания общински център в сграда-паметник на културата Mamluk House в град Тир на 20 септември 2019 г. Планира се и следващото ѝ представяне в хотел „Радисън Блу” в Бейрут.

     На снимката - картина на  Николай Няголов