НОВИНИ

Второ издание на Национална стипендия „С усилия към звездите“ – покана за кандидатстване

20/08/19

Стипендията е учредена от Фондация „Културни перспективи” и КЦМ 2000 ГРУП по идея на оперната певица Ина Кънчева и всяка година подкрепя млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.

„С усилия към звездите“ е изградена като инструмент за растеж и развитие на изявени млади артисти като подкрепата, която всеки стипендиант получава в рамките на едногодишния цикъл се развива в няколко направления:

• Работа с ментор в продължение на една година;

• Осигуряване на бюджет, покриващ целевите разходи за конкретен проект на кандидата;

• Участие в годишен тематичен спектакъл - пърформанс като екипно представяне на отличените в рамките на ежегоден фестивал „Културама“.

Всеки един стипендиант в съответната категория ще бъде съпътстван в рамките на една година от ментор – пет изключителни личности и свободни артисти, поставящи стандарти на световната културна сцена. През 2019-2020 година стипендиантите в отделните категории ще бъдат съветвани и окуражавани от менторите Правдолюб Иванов (визуални изкуства), Капка Касабова (литература), Красимира Стоянова (музика), Иван Лиска (танц), Диана Добрева (театър).

 

Кандидатстването за второто издание на Стипендията ще бъде активно в периода 1 септември – 1 октомври 2019 г.

 

За контакти:

Елица Христова +359 896870194, email: [email protected], [email protected]

 

Официален сайт на Фондация „Културни перспективи”: http://www.culturalperspectives.eu/

Формуляр за участие: http://www.culturalperspectives.eu/application

Официална страница на Национална стипендия „С усилия към звездите“ във Фейсбук: https://www.facebook.com/perasperaadastrascholarship/ .