НОВИНИ

Европейска нощ на музеите в галерия "Мисията"

13/05/19

Традиционното участие на галерия „Мисията“ към Държавния културен институт в инициативата Европейска нощ на музеите тази година ще се проведе съвместно с Националната художествена академия.

На 18 май 2019 г. ще бъде представена експозицията „Магията на писаното слово“ – калиграфска изложба, посветена на петата годишнина от основаването на магистърска програма „Калиграфия“ в катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.

Гостите на галерията ще могат да участват в уроци по калиграфия от преподаватели и студенти на Националната художествена академия. Ще бъде организирана артработилница, в която студенти от магистърска програма "Калиграфия" ще направят демонстрация на изписване на различни калиграфски стандарти, предоставяйки възможност на всички желаещи да се включат активно и да изпишат името си в предпочетения от тях калиграфски стандарт. На събитието ще присъстват завършили и настоящи студенти от Магистърска програма "Калиграфия" към специалност "Плакат и визуална комуникация", които имат възможност да осъществят пряк контакт със желаещите да научат повече не само за обучението в НХА, но и подробности относно проблемите, задачите и целите, които възникват при реализирането на проекти, свързани със съвременната калиграфия.

Европейската нощ на музеите се отбелязва в София за петнадесета поредна година. Повече от 50 галерии и музеи са подготвили интересна програма, включваща изложби, концерти, ателиета, прожекции и разнообразни арт прояви, посветени специално на събитието.

Желаещите да посетят галерия „Мисията“ и да се включат в програмата, организирана от НХА, могат да заповядат от 15:00 часа до 19:00 часа тази събота 18 май.

Ключови думи изложби 2019, калиграфия