НОВИНИ

Изложбата „Завръщане“ на Станислав Памукчиев в Арт-Център „Юго Вутен”

14/09/17

От 30 септември до 21 декември 2017 г. в Арт-Център „Юго Вутен” в град Херенталс – Белгия, ще бъде представена изложбата „Завръщане“ на Станислав Памукчиев. Изложбата се осъществява с подкрепата на Държавен културен институт към министъра на външните работи като част от културните презентации, посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Експозицията представлява цикъл картини и работните рисунки към тях, чрез които авторът разкрива пред публика детайли от творческия процес предхождащ създаването на платната. Изложбата представлява завръщане от абстрактния език към фигуралнaтa изразност. „Завръщане“ представлява творческо обръщане на погледа на автора към изначалното, към изконните дълбоки стойности; завръщане на човека към самия него и дълбока същност.

Станислав Памукчиев е роден през 1953 г. в София. Завършва "Стенопис". Професор е в катедра „Рисуване” на Националната художествена академия от 2000 г. Има 20 самостоятелни изложби в България и чужбина, участия в представителни експозиции на съвременно българско изкуство в Париж, Виена, Милано, Кан, Стокхолм, Цюрих и др. Носител е на много национални награди – сред които и Голямата награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора” на СБХ през 2016 г. Негови творби са собственост на държавни и частни галерии в Европа и Америка.