НОВИНИ

ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА 6-ТИЯ СТУДЕНТСКИ ФОРУМ НА АСЕФ

03/07/17

6-тиятстудентски форум на АСЕФ ще се проведе в периода 9-12 октомври 2017 г. в Сингапур.

Темата на тазгодишното издание е „Бъдещите университети и дипломираните: качествено образование отвъд хоризонта“, като фокусът ще бъде насочен към изследване на нуждите, изискванията и очакванията на висшите учебни заведения и на студентите, които ще се обучават там. В рамките на основната тема, участниците във форума ще имат възможност да обсъдят част от съвременните предизвикателства пред сектора – Интердисциплинарно и холистично образование и изследвания / Учене през целия живот / Достъп до качествено образование.

От създаването на формата през 2008 година, тази инициатива на Фондацията се провежда паралелно с Конференцията на ректорите на АСЕФ, като двете събития предлагат платформа за диалог между университетски ръководители, експерти в областта на образованието, представители на бизнес средите и студенти от Европа и Азия. Резултати от работата на участниците в Ректорската конференция и Студентския форумът са припознати като важен елемент в Срещите на министрите на образованието от АСЕМ, включвайки в дневния ред конкретни препоръки и изследвани в областта на политиките за образование. По този начин участниците имат възможност пряко да влияят в развитието на образователните системи в Азия и Европа, както и да допринесат за сътрудничеството между двата континента.

В 6-тия Студенстки форум могат да се включат студенти и лидери в студентски асоциации, ангажирани в сектор наука на възраст от 18 до 30 години.

Форматът се провежда на английски език и е необходимо кандидатите да притежават високо ниво на владеене.

От страна на организаторите от АСЕФ са предвидени субсидии за транспортни разходи и настаняване за всички участници, които не се намират в Сингапур. Няма такси за участие във Форума.

Крайният срок за подаване на документи за участие в 6-тият Студентският форум на АСЕФ е 16 юли 2017 г.

Форма за участие

За повече информация