НОВИНИ

Среща на Борда на директорите на фондацията Азия-Европа (ASEF)

12/12/16

В началото на месец декември 2016 г. в Сингапур се проведе 35-та среща на Борда на директорите на фондацията Азия-Европа (ASEF), в което участва директорът на ДКИ г-жа Людмила Димитрова като представител на България в Борда.

АСЕФ е организация, която включва представители на 51 страни от европейския и азиатския регион и активно работи за организиране на събития и създаването на общо пространство на разбирателство и взаимно познаване. Форумите, организирани от АСЕФ в областта на културата, образованието, устойчивото развитие и социалните инициативи са възможност за директна среща между експерти от правителствени агенции и неправителствени организации от Европа и Азия. Този процес има силно отражение върху развитието на интеркултурния диалог и директно въвлича културата като инструмент за разширяването на международните връзки и възможностите за намиране на общи решения на предизвикателствата на глобалното устойчиво развитие. През изминалите две години България бе домакин на няколко събития, които имаха своя принос в развитието и осъществяването на целите на АСЕФ в областта на образованието "Codding for education" през м. ноември 2015 г.

През декември т.г., в рамките на 5-ия Неформален семинар, посветен на устойчивото развитие "Дунав-Меконг" в Русе, ДКИ представи фотоизложбата „On the Go“, която е свързала уловени мигове от живота на хората на двата континента.

На снимката – Бордът на директорите на ASEF на срещата в Сингапур, декември 2016 г.