НОВИНИ

Предстоящи културни прояви с участието на посолството на Р България в Загреб

16/11/16

   На 23 ноември в Загреб предстои откриването на тридневен филмов фестивал под мотото „Сътрудничеството на държавите от ПСЮИЕ в контекста на бежанската криза“ с участието на продукции от България, Хърватия и Словения, посветени на темата – „Съдилището“ на реж. Стефан Командарев, Put Lubenica (Хърватия) и Spare Parts (Словения).

   Фестивалът е част от културната програма на председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, организиран от посолството на Р България в Загреб като част от „Тройката” на ПСЮИЕ в периода на Хърватското председателство.

   В рамките на събитието ще бъде открита изложбата на българския фотограф Стоян Ненов „1/320 от секундата“, която включва и снимката, наградена с "Пулицър" за фотография, както и представяне творчеството на хърватския фотограф Хървойе Полан, работещ по същата тематика.

   Следващото предстоящо събитие е организирането на кръгла маса-дискусия по основните предизвикателства и проблеми в рамките на усилията на държавите от региона за сътрудничество в регулирането на бежанските потоци с участието на авторите на хърватския и словенския филм, представители на МВнРЕВ и на дипломатическия корпус, акредитиран в Загреб с модератори – журналисти от Хърватската национална телевизия.

 

 

 Фотограф: Стоян Ненов