НОВИНИ

Изложбата „Силата на гражданското общество – съдбата на евреите в България

01/02/16

Пътуващата експозиция „Силата на гражданското общество – съдбата на евреите в България" беше представена в централното фоайе на мексиканския Конгрес. След възпоменателното заседание на Камарата на депутатите по повод Международния ден в памет на жертвите от Холокоста 27 януари се състоя и официалното откриване на изложбата, изготвена от Центъра за еврейски изследвания към СУ "Климент Охридски" в партньорство с Държавния културен институт.

„Трябва да се повтаря и напомня, дори до омръзване, че Холокостът представлява най-големият, най-мащабният геноцид, осъществяван някога в света”, отбеляза Председателят на Камарата на депутатите по време на заседанието.

Българският посланик в Мексико Христо Гуджев беше поканен да произнесе встъпителни думи. Сред останалите официални гости са били посланикът на Полша Беата Война и Андрю Стандли – посланик на Европейския съюз в Мексико.

Изложбата ще остане в централното фоайе на Камарата на депутатите до средата на месец февруари т.г. и ще може да бъде разгледана освен от депутатите и от многобройните посетители – граждани и ученици, които ежедневно идват в Конгреса.