НОВИНИ

СРЕЩА НА ВЪРХА НА МЛАДИТЕ ЛИДЕРИ – ЛЮКСЕМБУРГ, НОЕМВРИ 2015

25/08/15


Отворена покана за участие в инициатива на АСЕФ


ASEF Young Leaders Summit е инициатива на фондацията Азия-Европа (АСЕФ), породена от заявеното желание за по-тясно взаимодействие и обмен на гледни точки между млади лидери от Азия и Европа и правителствените среди върху важни за обществото теми.
От 1-5 ноември 2015 г. Люксембург ще е домакин на 4-дневна работна среща, посветена на перспективите пред младите хора в Европа и Азия, посветена на подкрепата на предприемачеството и заетостта.  В работни срещи с водещи експерти от реномирани организации в областта на лидерството, предприемачество и социални иновации, представители на правителствени агенции, на Европейската комисия , банки,  корпоративни и академични структури младите представители на  двата региона  ще имат възможност да търсят иновативни решения на въпросите за предприемачеството и младежката заетост. Фокусът на този обмен на най-добри практики ще насочен към следните сектори: правителствени политики, образование, насърчаване на стартиращи бизнеси и социални инициативи.
Предвидена е и общо събране с провеждащата се в Люксембург среща на външните министри от АСЕМ.
Поканата за участие е отправена към млади специалисти и студенти от всички 51 страни-членки на организацията АСЕМ.
За избраните участници АСЕФ поема разходи за настаняване и храна както и пътни разходи.

Подробностите за кандидатстване - тук

Фондация „Азия-Европа”(АСЕФ) е създадена през 1997 г., по инициатива на Франция и Сингапур, с цел да способства за взаимното опознаване и насърчаване на сътрудничеството между Азия и Европа.  Фондацията е регистрирана като организация с идеална цел в Сингапур и се финансира от вноските на страните-членки.