НОВИНИ

Покана за представяне на проекти по програмата CREATIVE ENCOUNTERS

25/06/15

Творчески срещи:

Културни партньорства между Азия и Европа (пето издание)

Фондация „Азия-Европа” (АСЕФ), Мрежата за изкуства в Азия (ANA), подкрепени от Trans Europe Halles (TEH) обявяват за пети път покана за представяне на проекти по програмата CREATIVE ENCOUNTERS, които допринасят за укрепване на културните връзки между Азия и Европа. Ще бъдат разгледани предложения за проекти, който ще се осъществят между 1-ви април и 30 ноември 2016 г. В него имат право да се включат организации от всички 51 страни-членки на организацията АСЕМ.

Условието за участие е да се изготви международен проект, в който да се включват както европейски, така и азиатски партньори. Проектите трябва да бъдат насочени към разширяване на комуникацията, обмена и сътрудничеството между художествени и културни дейци от двата региона. Вземат се предвид включването на креативни идеи, организирането на публични събития - изложби, фестивали и представления. Подкрепа ще бъде оказана и на дейности, които позволяват на артистите свободно да разменят и развиват своите идеи.

Кандидатстването става онлайн през сайта на АСЕФ - http://www.asef.org/projects/themes/culture/3558-creative-encounters--fifth-edition-2015-16- 

Крайният срок за представяне на проектните предложения е 15 август 2015 г.

Одобрените проекти ще бъдат частично финансирани от АСЕФ, като сумата не трябва да превишава 50%  от общия бюджет на проекта и да не надхвърля 25 000 сингапурски долара (32 750 лева).

Одобрените  проекти ще бъдат обявени на 15 януари 2016 г. За повече информация относно кандидатстването и провеждането на Конкурса може да откриете на сайтовете: www.asef.org , www.artsnetworkasia.org  и www.teh.net

Фондация „Азия-Европа”(АСЕФ) е създадена през 1997 г., по инициатива на Франция и Сингапур, с цел да способства за взаимното опознаване и насърчаване на сътрудничеството между Азия и Европа.  Фондацията е регистрирана като организация с идеална цел в Сингапур и се финансира от вноските на страните-членки, които се обявяват всяка година на пленарните заседания.

През последните години АСЕФ все повече се насочва към изпълнението на прагматични проекти на сътрудничество между Азия и Европа с бързи практически резултати и решения в сфери като дистанционното обучение/образование, развитие на контактите между учебните заведения, взаимодействието между младите хора и медиите, справянето с бедствия и аварии, ефективното използване на енергийните ресурси, регионално благоустройство, ефективни и ефикасни бизнес-модели и устойчиво развитие.