НОВИНИ

Покана за участие на млади фотографи в състезанието On the Go

25/06/15

   Фондация „Азия-Европа” (АСЕФ) отправя покана към млади фотографи за участие в състезанието On the Go, с което ще се отбележи 20-та годишнина на Форума „Азия-Европа” (АСЕМ). Състезанието ще се проведе в периода 7 юли – 13 септември 2015 г.

   Темата е движението и ритъмът на живот в Азия и Европа. Състезанието е отворено за професионалисти и любители фотографи от страните-членки на АСЕФ. Награди ще бъдат присъдени на общо трима победители – двама избрани от международно жури и един победител - определен след онлайн гласуване. След приключване на събитието ще бъде публикуван албум с най-добрите фотографии от конкурса. По време на 12-та среща на Министрите на външните работи на страните-членки на АСЕФ (ASEM FMM12) през месец ноември в Люксембург ще бъде открита изложба по темата.

   Кандидатстването става on-line на страницата на АСЕФ http://asef.org/onthego/

   АСЕМ е единствената постоянно действаща структура на форума "Азия-Европа", АСЕФ е създадена през 1997 г., по инициатива на Франция и Сингапур, с цел да способства за взаимното опознаване и насърчаване на сътрудничеството между Азия и Европа. Фондацията е регистрирана като организация с идеална цел в Сингапур и се финансира от вноските на страните-членки, които се обявяват всяка година на пленарните заседания.

   През последните години АСЕФ все повече се насочва към изпълнението на прагматични проекти на сътрудничество между Азия и Европа с бързи практически резултати и решения в сфери като дистанционното обучение/образование, развитие на контактите между учебните заведения, взаимодействието между младите хора и медиите, справянето с бедствия и аварии, ефективното използване на енергийните ресурси, регионално благоустройство, ефективни и ефикасни бизнес-модели и устойчиво развитие.