НОВИНИ

Отбелязване на 24 май в Университета за чужди езици Ханкук в Сеул

15/06/15

      Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май беше отбелязан с тържество в кампуса Yongin на Университета Ханкук за чужди езици /Hankuk University of Foreign Studies / в Сеул на 9 юни т.г.

      Събитието беше организирано от преподавателите от катедрата по българска и гръцка лингвистика и студентите, които изучават български език и култура в университета.

     Проф. Ли Боа Хуа - вицепрезидент на Университета Ханкук, българският посланик в Република Корея Петър Андонов и проф. Ким Уон Хой - ръководител на катедрата по българска и гръцка лингвистика поздравиха присъстващите.

     В специални презентации студенти, изучаващи български език представиха 24 май като ден на българската просвета и култура и славянската писменост, програмите за обучение, които предлага катедрата по българска лингвистика, както и акценти от официалното посещение на българския президент Росен Плевнелиев в Република Корея през месец май т.г.

   Студентите от първи и втори курс представиха пиесата „Дар от сърце”, песни от българския фолклор („Назад, назад, моме Калино” и „Седнало е Джоре Дос”) и изпълниха български хора.