НОВИНИ

Представяне на български филм на Фестивала на франкофонското кино в Словения

01/04/15

   Посолството на Република България в Словения за трети пореден път се включи в организацията на ежегодния фестивал на франкофонското кино в Любляна, Словения (18-31 март 2015 г.). В тазгодишното издание със свои филми участват рекорден брой страни-членки и наблюдателки на Международната организация на франкофонията – общо 11 държави. Основен спонсор на фестивала е телевизия „TV5 Monde“.

   Фестивалът бе открит от посланика на Франция в Словения на 18 март в присъствието представители на словенската културна общественост, дипломати и почетни консули от страните-участнички.

   България участва в Четвъртия фестивал на франкофонското кино в Словения с игралния филм „Виктория” (2014 г.) на режисьора Майя Виткова, носител на награди от международни филмови фестивали. Филмът, осигурен със съдействието на Държавния културен институт при МВнР, имаше две прожекции в залата на словенската Кинотека – на 21 и 26 март 2015 г., които привлякоха представители на словенските културни среди, любители на киното и членове на местната българска общност.

 

На снимката - афиш на Фестивала