НОВИНИ

"Правилата на ергенския живот" в европейска панорама в Китай

11/12/14

По повод на председателството на Италия на Европейския съвет през настоящата година Италианският културен център организира европейски филмови презентации в Пекин, посветени на темата на миграцията в историята и съвременния ден на Европа.Филмовата панорама  е официално открита на 2 декември с прожекция на италианския филм „First snowfall” . В панорамата участват общо 10 страни членки на ЕС и от 2 до 18 декември ще бъдат представени филмите от Италия, Словения, Латвия, Естония, Гърция, България, Испания, Австрия, Германия и Португалия. Панорамата се провежда паралелно освен в Пекин и в Шанхай.

Със съдействието на Държавния културен институт посолството на Р България в Пекин представя в програмата филма "Правилата на ергенския живот". Филмът е романтичен документален филм или романтична комедия, създадена по истинска история. Режисьор и сценарист е Тонислав Христов, който от 15 години живее във Финландия. В "Правилата на ергенския живот" играе своя образ - наскоро разведен мъж. Заедно с тримата си най-добри приятели българи и македонец наемат каравана и тръгват на север от Хелзинки.
По пътя четиримата си обещават да намерят идеалната връзка или да се откажат завинаги от идеята. В плана им са включени уроци по танци и бадмингтон, фитнес и спийд дейтинг (срещи с различни кандидати за по няколко минути). Резултатът от всички тези усилия е любов, тъга, малко тъга и няколко забавни моменти.
"Правилата на ергенския живот" е българо-финландска копродукция с продуценти Каарле Ахо ("Мейкинг мувис") и Мартичка Божилова ("Агитпроп") заедно с Българската национална телевизия и подкрепата на "Национален филмов център". Композитор на лентата е Петър Дундаков.

В Пекин филмът е представен на 12 декември, а в Шанхай на 14 декември 2014 година.