НОВИНИ

Културният институт участва в българското национално представяне на Международния панаир на книгата във Франкфурт за втора поредна година

09/10/08

Държавният културен институт участва в българското национално представяне на Международния панаир на книгата във Франкфурт за втора поредна година (15-19 октомври 2008 г. ). Българският щанд беше организиран със съвместните усилия на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия , Асоциация „Българска книга” , Министерство на културата  и ДКИ. На щанда присъстваха над двайсет издателски къщи, които представиха български книги в  областта на поезията, художествената литература, историята, правото, детската проза и др.
Благодарение на художника-илюстратор Инна Павлова, посетителите на панаира и гостите на българския щанд имаха възможност да получат калиграфски изписана табела с името си на кирилица, която неотдавна беше приета за официална азбука на ЕС. Представена беше книгата на Андреан Нешев Visual Cut Bulgaria, която представя визуалната идентичност на България чрез работата на 22-ма дизайнери, подбрани от автора.
Почетен гост и фокусна държава на тазгодишния панаир във Франкфурт беше Турция.