НОВИНИ

Фотоизложбата "Традиции" в Дъблин

15/09/08
На 11 септември 2008 г. във фоайето-атриум на една от сградите на общината на Дъблин се състоя официално откриване на фотоизложбата  „Традиции”, организирано от посолството на България в рамките на програмата „Пътуващи изложби” на ДКИ. На откриването присъстваха г-жа Мери Фрихил, общински съветник и координатор по международното сътрудничество общинския съвет,  високопоставени служители в столичната общинска администрация, представители на академичните и културни среди, граждани и посетители на общината.
Приветствия на откриването поднесоха г-жа Мери Фрихил и посланикът на Р България Емил Ялнъзов, които подчертаха ролята на автентичните народни традиции за укрепване на приятелството между българския и ирландския народ, в контекста на съхраняването на европейското културно многообразие и Европейската година на междукултурния диалог.
Госпожа Фрихил подчерта, че  високото качество на изложбата е мотивирало администрацията да я експонира в атриума и по време на предстоящата от 13 до 15 октомври в Дъблин Годишна асамблея на асоциацията на столиците от ЕС, в която се очаква да вземат участие кметове и общински съветници от 27-те столици на ЕС.