Второ издание на Фестивала на българската кухня в хотелска верига HULIC в Токио и Киото
10 Май 2024 НовиниОт 8 май до 12 юли 2024 г. престижната японска хотелска верига HULIC, в партньорство с Посолството на Република България в Токио, организира за втори път Фестивал на българската кухня в шест хотела от веригата: пет хотела в Токио – The Gate Hotel Tokyo, The Gate Hotel Kaminarimon, The Gate Hotel Ryogoku, Asakusa View Hotel и Tokyo Bay Maihama Hotel, и в един хотел в Киото - The Gate Hotel Kyoto Takasegawa.
Темата на второто издание е българската роза. Ще бъдат предлагани специално разработени десерти и напитки с българско розово сладко, мед и розова вода, вдъхновени от българската роза. Следобедните менюта Afternoon teatime включват чийзкейк с розов мед, розово руло, сладкиш с розов крем, баница с розово сладко, розови макарони, български билков чай и чай от рози.
В допълнение посетители ще могат да се насладят натрационни български ястия като баница, шопска салата, кебабчета, печено свинско със сос снежанка и пържени картофи със сирене, както и да опитат висококачествени български вина.
Българското посолство в Токио продължава да работи целенасочено за популяризиране на страната ни в Япония чрез българската кухня и за стимулиране вноса на висококачествени български продукти като сирене, вино, мед, розова козметика и др.